Dikkatimi çeken bir husus...

Yazar by Belirsiz in

Blog izleyicilerimin tamamı bayan(10).
Neden blogger kullanıcılarının çoğunluğunu bayanlar oluşturuyor acaba ?
Benim tahminim;
Bayanlar çok yalnız ve çevrelerinde içlerini dökebilecekleri birilerini bulmakta zorlanıyorlar bunun sonucunda da ne verirlerse alıcak kendilerini hiçbir şekilde yargılamayacak olan internete yönleniyorlar.
Bu tahmini çevremde gözlemlediğim kız arkadaşlarımın söylediklerine bakarak yürütüyorum. Çoğu zaman ''Off Belirsiz birine içimi dökmeye o kadar ihtiyacım varki'' deyip sürekli yakınıyorlar.(blogger kullanan kız arkadaşlarım var)
Sizde blogger blogunuzu açma nedeninizi yazabilir yada blogger kullanıcılarının çoğunluğunu neden bayanların oluşturduğunun nedenini bulmamda bana yardım edebilirsiniz ?

8 yorum

işin aslı erkekler birbirlerine daha çok güvenirler, yardımcı olurlar
dertlerini anlatacak kimseleri illa ki vardır
ha bazı erkekler vardır dertlerini anlatmaktan hoşlanmazlar kendileri çözmeye çalışırlar içe dönüktürler biraz
bazılarıda vardır dert edinmez
kadınlar anlatmaya ihtiyaç duyar, anlaşılmaya, sırf keyifleri yok diye şefkat isterler
bulamazlar tek taşımı kendim aldım mantığıonda bloglarını açar yazarlar eğer özel hayat yazıyorlarsa onun dışında zaten böyle el oyalayıcı şeylerden hoşlanır kadınlar
coğu erkek gereksiz bulur

çünkü kimseye içimi dökecek kadar güvenemiyorum.
Çünkü artık herkes kendi derdinde
çünkü kimsenin kimseyi umursadığı yok
çünkü kimsenin sağı solu belli olmuyor
çünkü tam birine güveniyorum ama o beni bırakıp gidiyor
çünkü
çünkü
çünkü...

Sadece tahmininde yanıldığını söylemek istiyorum; en azından kendi adıma, söylediğinin aksine blogta içimi dökme gibi bir amacım yok. Takip ettiğim blogların çoğunluğunda da böyle bir amaç mevcut değil(yazıların geneline bakarak söylüyorum).

Bayanların genelinin bu konuda sıkıntı çektiğini de düşünmüyorum. Erkeklerin aksine bayanlar her şeylerini daha rahat çevresiyle paylaşırlar, bence.

Bu arada takibe aldığın bloglarda bay/bayan orantısına bakıyor musun, onu da irdelemek lazım izleyicilerinin bayan olması konusunda.

benimkisinin nedeni beynimi birazzcık olsun oyalama....bomboş mideye soğuk bira yollamak gibi...

kendi dünyana karşıdan bakmak olabilir. günlük tutmak gibi. yani hiç yalnızım, içimi dökemiyorum, bir bloğum olsun diye düşünmemiştim açıkçası. bu bakış açısı ilginç geldi.

blog dünyasında herkes isimleriyle ve anlattıklarıyla tanınıyor fakat gerçek hayat için daha fazlası gerekiyor.gerçek hayatta göremedikleri ilgiyi de sanal dünyada görebilmek için kadınlar çoğunlukta bence.erkeklerin ise ilgiye veya ona benzer diğer zımbırtılara pek ihtiyaçları yok.

ayrıca çok da etkililer bu dünyada bence. aynı şeyleri yazan bir kadın bir de erkek kullanıcısı olan blog oluştursak izleyici sayısı bakımından ilk blog ezer geçer. prim yapıyor yani. bu da diğer kadınların ilgisini çekiyor ve sayıları katlanarak artıyor.

bence.

bu arada neden senin de sesin hiç çıkmıyor :D

sen nerelerdesin yahu barımda barmenlik yapacaktın daha :)

Yorum Gönder

İzleyiciler